یکی از مسائل و چالشهای سازمانها بعد از انتشار آگهی، دریافت تعداد زیادی رزومه میباشد بخصوص اگر آگهی خود را در چند کانال استخدامی متفاوت مانند سایتهای کاریابی، شبکههای اجتماعی و… منتشر کرده باشند، برررسی یا ارزیابی اولیه رزومهها در هرکدام از این کانالها و تشخیص رزومههای تکراری از بین تمامی رزومههای دریافتی زمان زیادی از کارشناسان جذب میگیرد.
در همین خصوص به سراغ آقای محسن روستا سرپرست جذب و استخدام گروه سولیکو (کاله) رفتهایم و ایشان در مورد چالشهای کاله در خصوص مدیریت رزومهها و کاربرد فواید سیستمهای ATS در این خصوص مواردی را ذکر کردهاند:
محتوای پادکست آقای روستا به صورت متن:
یکی از چالشهای مهمی که سازمانهایی بزرگ مانند گروه سولیکو در حوزه جذب و استخدام با آن مواجه هستند موضوع مدیریت رزومههای دریافتی میباشد.
ما با توجه به حجم جذب ماهانه گروه سولیکو که در حدود ۱۰۰ جذب در پوزیشنهای شغلی مختلف به طور میانگین میباشد طبعا باید کانالهای مختلفی را برای جذب و استخدام این حجم نیرو داشته باشیم مانند:
سایتهای کاریابی
ایمیل سازمانی
نمایشگاه کار
معرفی نیرو از طریق افراد درون سازمان
معرفی نیرو از طریق همکاران خارج سازمان
لینکدین
رویدادها و نمایشگاههای کار
صفحه فرصتهای شغلی گروه سولیکو
برای برخی از موقعیتهای شغلی روزنامهها، اپلیکیشنها و همینطور مراکز کاریابی
و….
داشتن این تعداد از کانالهای مختلف استخدامی مدیریت رزومهها بویژه مدیریت رزومههای تکراری را خیلی سخت و چالش برانگیز مینماید زیرا ممکن است یک فر در زمانهای مختلف از کانالهای مختلف برای موقعیتهای شغلی مختلف برای ما رزومه ارسال نماید که این موضوع منجر به دعوت یک فرد به مصاحبه میگردد در حالی که در موقعیت شغلی دیگر reject یا رد شده است و همینطور ما از سابقه کارجو که در چه زمانی در چه مرحلهای این فرد رد شده یا هر اتفاق دیگری که برای فرد در پروسه جذب و استخدام افتاده باشد بی اطلاع باشیم.
معمولا solution یا راه حلی که برای این موضوع در دنیا هست استفاده از سیستمهای ATS میباشد. زیرا ATSها فوق العاده میتوانند به سازمانها در این زمینه بوسیله به کارگیری از الگوریتمهی هوش مصنوعی به سازمانها کمک کنند و به سازمانهای اطلاعاتی در مورد اینکه:
فرد چه زمانی برای شما رزومه ارسال کرده است؟
از چه طریقی رزومه ارسال کرده است؟
از چه کانالهایی با شما ارتباط داشته است؟
و بعد از ارسال رزومه چه اتفاقاتی برای فرد در روند جذب و استخدام افتاده است؟
در واقع یک ATS خوب به ما میگوید که قبلا فرد یا کارجو در چه تاریخی و از چه کانالی برای ما رزومه ارسال کرده است و واکنش ما بعد از ارسال رزومه فرد چه بوده است. اگر کارجو reject یا رد شده است به چه دلیلی این اتفاق افتاده است؟ و اگر accept یا قبول شده است نتیجه ارزیابی مصاحبه چه بوده است و فرد به چه دلایلی دعوت به مصاحبه شده است؟
سیستمهای ATS (نرم افزار مدیریت جذب و استخدام) به ما کمک میکند که از مصاحبههای تکراری در سازمان جلوگیری نماییم و نظرات سایر همکاران ما در سازمان در خصوص مصاحبه با کارجو مصاحبه شده را مطلع شویم.
یکی از زمینههای دیگری که سیستمهای مدیریت فرایند جذب میتوانند به ما کمک کنند و متاسفانه به دلیل مشکلات بیکاری با آن مواجه هستیم بحث رزومه سازی میباشد.متاسفانه ما بعضا با پدیدهای مواجه میشویم که فرد برای چندین موقعیت شغلی رزومه ارسال میکند و دقیقا رزومههای خود را بر اساس موقعیت شغلی سفارشی سازی کرده است.
در واقع آن چیزی که ما برای حل این مشکل نیاز داریم، سیستم ATS با هوش مصنوعی خود ما را در تشخیص تقلب این رزومه سازیها یاری نماید و به بگوید که احتمالا این فرد در حال رزومه سازی میباشد و در هر موقعیت شغلی بر اساس متن آن رزومه خود را ساخته و برای ما ارسال کرده است.
این فرایندها به ما کمک میکند که جذب کارامدتر و سریعتری داشته باشیم و همچنین این سیستمها به کارجویان نیز کمک میکنند که وقت آنها در مصاحبه گرفته نشود و بی جهت به مصاحبهای دعوت نشوند و ما بتوانیم یک تجربه مصاحبه خوبی را برای آنها در سازمانمان ایجاد نماییم.